Restaurant “Carmen” in Camagüey

Cafetería – Restaurante “Carmen” in hartje centrum van Camaguey.

restaurant-Carmen-Camaguey-Cuba-goede-restaurants-Camaguey

Restaurant “Carmen”: Maceo straat (naast winkel “La Oriental”) Camaguey, Historisch Centrum

Als u al langer naar Camaguey reist is het u zeker niet ontgaan dat ze er al een tijdje mee bezig zijn de stad te verfraaien. Oude gebouwen zijn gerestaureerd en sommige zijn mooie hotels geworden. Maar ook is de plaats veel nieuwe  bars, terrasjes en restaurants rijk.

Tijdens mijn laatste bezoek aan Cuba heb ik vooral veel in restaurant “Carmen” gegeten. Het is een modern gebouw dat helaas de charme van koloniale  panden mist. Maar daarmee is het enige minpunt vermeld wat ik over dit restaurant kan bedenken (en dat geldt alleen voor mensen zoals ik, die van oude panden houden)  🙂 De naam van het restaurant verwijst naar ballet “Carmen” en is gekozen ter ere van het “Ballet de Camaguey” dansgezelschap, De inrichting bestaat uit 4 wand- en 8 olieschilderijen door de Camagueyaanse schilder Osmany Soler. Op deze werken zijn een aantal belangrijke scénes uit het beroemde ballet afgebeeld. Ik heb helaas geen foto’s uit deze werken maar in dit filmpje van het restaurant tijdens het openingsfeest zijn een aantal schilderijen te zien. Hieronder heb ik voor u ook een aantal foto’s uit Ballet “Carmen” door het Nationale Ballet van Cuba.  (Scroll naar beneden voor de rest van het artikel)

Deze slideshow vereist JavaScript.

Snel en professioneel

Wat de moderne inrichting aan charme uit vervlogen tijden “mist” wordt ruimschots gecompenseerd met een snelle en zeer professionele dienstverlening. De dranken, het eten en de service zijn fantastisch. Je wordt goed en snel geholpen, ongeacht hoe druk het is. De voortreffelijke service is vooral te danken aan “Capitán” (restaurantbaas) Rodney Cruz die het personeel weet te motiveren. Een moeilijke taak, want het gaat hier wel om een staatsrestaurant en niet om een ‘paladar’ ( =restaurant dat wordt uitgebaat door gewone Cubanen, vaak in een omgebouwde huiskamer)

Faciliteiten

Restaurant beschikt over twee bars. Beneden is er een “barra” (bar met hoge toonbank en krukjes) Hier kunt u zitten en een drankje bestellen terwijl u op uw tafel wacht.  Of misschien heeft u zin om er iets te drinken na uw maaltijd.  Boven bevindt zich een “reservado” : een apparte ruimte die meer privacy biedt. “Reservados” zijn in Cuba vooral populair bij stellen.
We hebben aan de ‘barra’ beneden een aantal cocktails besteld en ik was erg tevreden over de kwaliteit ervan. Prijzen zijn ontzettend redelijk. U krijgt in dit restaurant echt waar voor uw geld!

Cubaanse, Spaanse en Italiaanse Gerechten

Bij “Carmen” worden gerechten uit de Cubaanse, Spaanse en Italiaanse keuken geserveerd. Door de grote verscheidenheid aan gerechten en lage prijzen is dit een goede keuze voor families en reizigers met (kleine) kinderen. Ik kan dit restaurant van harte aanbevelen als u eens iets anders wilt dan rijst een bonen. Probeer bv. hun heerlijke tonijnsalade!

Restaurant-carmen-camaguey-goede restaurants-camaguey

Toeristisch plattegrond van Camaguey. Nr. 13 = Restaurant “Carmen”

Alicia Alonso, prima ballerina danst “Carmen”

© 2015 Lourdes Cruz. Deze tekst is auteursrechtelijk beschermd. U bent welkom om dit artikel te rebloggen of op andere social media te delen. Dat is geen enkel probleem en zo helpt u anderen om Spaans (verder) te leren. Vermeld wel aub deze blog als bron. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: